Display Advertising

Het komt voor dat er nog niet veel vraag bestaat naar een product of dienst. Weinig vraag resulteert in weinig zoekopdrachten en dus in weinig websiteverkeer. Om een bepaalde vraag of behoefte aan te wakkeren, loont het de moeite om een solide branding-campagne op te zetten. Als de naamsbekendheid wordt vergroot, zal dit doorgaans resulteren in meer zoekopdrachten op merknaam en/of specifieke producten.

Stel je hebt als merk al enige online bekendheid verworven en je wilt een totaal nieuwe productlijn lanceren omdat je een gat in de markt wilt opvullen. We doen vervolgens een zoekwoordonderzoek en daaruit blijkt dat er nog niet vaak op de term van productlijn X wordt gezocht. We selecteren in dat geval de juiste doelgroep en lanceren een branding campagne met pakkende beeldadvertenties om productlijn X onder de aandacht te brengen. In de maanden die daarop volgen zien we gestaag het aantal zoekopdrachten voor productlijn X stijgen.

Ook via andere kanalen wakkeren we productlijn X aan om een zogenaamd sneeuwbaleffect te bereiken. Voor iedereen die in de weken erop nog twijfelt over de aankoop van product X, lanceren we tevens een remarketing-campagne. We ontwerpen beeldadvertenties in dezelfde stijl als de branding-campagne en voegen daar een aantrekkelijke actie aan toe. Dit type beeldadvertenties tonen we aan iedereen die nog niet over is gegaan tot het doen van een aankoop.

Er zijn ontzettend veel manieren om een nieuw product of nieuwe dienst onder de aandacht te brengen. Het belangrijkste is dat we een relevante doelgroep selecteren om vervolgens te sturen op de meest optimale plaatsingen op het web. Dit kan op websites als Nu.nl, YouTube en Marktplaats, maar ook op verschillende Apps en blogs van minder bekende aanbieders (die zeker relevant kunnen zijn voor jouw doelgroep).

Vandaag starten met Display Advertising betekent…

  • Je naamsbekendheid vergroten.
  • Niet-converteerders opnieuw bereiken.
  • Een brug leggen tussen branding & activatie.
  • Je merk visueel overbrengen.
  • Starten met het creĆ«ren van een zoekintentie.

Aan de slag met FindFactory

Wil je weten wat we voor jouw bedrijf kunnen doen? Neem dan eens contact op voor een kopje koffie of een belletje!

Kom in contact met een van onze consultants.

Kira Graumans

Performance manager

info@findfactory.nl
013 - 8200164