Webmigratie

De migratie van een oude naar een nieuwe website lijkt zo gepiept, want je hoeft alle inhoud alleen maar in een nieuw jasje te gieten, toch? Eigenlijk zit er – zoals je misschien al verwacht – veel meer achter. Vanuit SEO gezien is deze overgang een werkje dat volgens uiterste precisie uitgevoerd moet worden. Voor een vliegende start brengen we daarom allereerst de resultaten van de huidige website in kaart. Denk aan het checken van de bestemmingspagina’s en het uitzoeken van de best scorende zoekwoorden in zoekmachines als Google, Bing en DuckDuckGo.

Goede voorbereiding is het halve werk

Een belangrijk doel van deze analyses is dat we zo min mogelijk organisch verkeer willen verliezen tijdens de livegang van jouw nieuwe website. Als we alle bevindingen op een rij hebben gezet, kijken we samen met jou naar de mogelijkheden, kansen én geven we advies over eventuele verbeteringen, zoals het aanpassen of toevoegen van bepaalde (missende) pagina’s. Een andere analyse die we uitvoeren is een zogenoemde SEO-check in de testomgeving. Hier controleren we vanuit de back-end of alles werkt zoals het hoort en geven eventuele foutmeldingen door aan de webbouwer, zodat deze de aanpassingen kan doorvoeren voor aanvang van de definitieve livegang.

Uitgekiend migratieplan

Zodra bovenstaande volledig is uitgewerkt, leveren we vlak voor de livegang van de nieuwe website een uitgekiend migratieplan aan. Hierin vind je onder meer een overzicht van de oude URL’s en naar welke deze een 301 redirect moeten krijgen. Dit heeft als gevolg dat oude URL’s altijd uitkomen op een bestaande pagina en niet op een 404-pagina. Wel zo fijn voor verkeer vanuit overige websites waarin linkbuilding naar jouw website is verwerkt. Na de livegang van de website verifiëren we nogmaals de techniek om na te gaan of er daadwerkelijk geen problemen meer zijn die de indexatie van de website onverhoopt kunnen belemmeren.

Migreren met FindFactory?

  • Optimalisatie van de User Experience
  • Korte lijntjes en persoonlijke contact over ontwikkelingen
  • Onder leiding van ervaren SEO-specialisten

Heb jij een WEB migratie op de planning staan? Kom dan zeker eens langs voor een kop koffie (of thee) en we nemen de mogelijkheden graag met je door!

Nog niet uitgelezen?

We hebben een prachtig blog geschreven over dit onderwerp. Neem eens een kijkje!

Kom in contact met een van onze consultants.

Tom van Loon

SEO & Web consultant

info@findfactory.nl
013 - 8200164