Pinterest organisch

Als merk organisch aanwezig zijn op Pinterest. Dat is iets waar je binnen de online marketing niet vaak iets over hoort. Toch kan het voor ontzettend veel merken een enorme toegevoegde waarde zijn om je op het inspiratieplatform te bevinden. Want inspireren, dat is waar het allemaal om draait binnen Pinterest. En met 3,5 miljoen Nederlandse gebruikers, zitten er genoeg mogelijke klanten klaar om geïnspireerd te worden.

Verwacht geen torenhoge conversiepercentages als je organische content op Pinterest gaat plaatsen. Gebruikers zoeken op het platform naar inspiratie en komen meestal niet met een koopintentie. Wel kan het een mooie toevoeging aan een branding campagne zijn om ook op Pinterest posts te plaatsen. Het grote voordeel van het plaatsen van een post (een zogeheten pin) is dat deze ontzettend lang vindbaar blijft. De aanwezigheid van jouw merk en producten kan dus door de tijd heen door ontzettend veel mensen zijn opgevallen.

Vind jouw niche

Binnen Pinterest zijn er een aantal branches die het ontzettend goed doen. Zo gaan gebruikers vaak opzoek naar inspiratie voor het inrichten van een huis. Wanneer je dus actief bent binnen home & living is het een platform om niet te vergeten. Meer populaire onderwerpen zijn onder andere reizen, beauty, food en fashion.

Pinterest bij FindFactory

Bij FindFactory hebben wij veel ervaring met Pinterest die we graag met jou delen tijdens een belletje of een kopje koffie op ons kantoor in Tilburg!

Meer weten over de mogelijkheden om te adverteren binnen Pinterest? Neem dan eens een kijkje op deze pagina!

Neem contact op met...

Marlotte van den Dries

Social media & content manager

marlotte@findfactory.nl
013 - 8200164