PINTEREST ORGANISCH

Als merk organisch aanwezig zijn op Pinterest. Binnen de online marketing hoor je daar niet vaak iets over.  Toch kan het voor ontzettend veel merken een enorme toegevoegde waarde zijn om je op het inspiratieplatform te bevinden. Want inspireren, dat is waar het allemaal om draait binnen Pinterest. En met 3,5 miljoen Nederlandse gebruikers, zitten er genoeg mogelijke klanten klaar om geïnspireerd te worden.

VERWACHTINGSMANAGEMENT

Verwacht geen torenhoge conversiepercentages als je organische content op Pinterest gaat plaatsen. Gebruikers zoeken op het platform naar inspiratie en komen meestal niet met een koopintentie. Wel kan het een mooie toevoeging aan een branding campagne zijn om ook op Pinterest posts te plaatsen. Het grote voordeel van het plaatsen van een post (een zogeheten pin) is dat deze ontzettend lang vindbaar blijft. De aanwezigheid van jouw merk en producten kan dus door de tijd heen door ontzettend veel mensen zijn opgevallen.

VIND JOUW NICHE

Binnen Pinterest zijn er een aantal branches die het ontzettend goed doen. Zo gaan gebruikers vaak op zoek naar inspiratie voor het inrichten van een huis. Wanneer je dus actief bent binnen home & living is het een platform om niet te vergeten. Meer populaire onderwerpen zijn onder andere reizen, beauty, food en fashion.

ZEI ER IEMAND PINTEREST?

Klinkt goed?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact op met...

Marlotte van den Dries

Social media & content manager