Vacature: Social Media marketeer

HI SOCIAL MEDIA MARKETEER!

Op zoek naar een functie waarin je relevante kennis van Social Media opdoet naast jouw studie? Top! Dan zij wij op onze beurt absoluut op zoek naar jou. Laten we eerst eens kijken of we een potentiële match zijn:

WIJ:

FindFactory Digital Agency is een ambitieus online marketing bureau met Brabantse roots. Ons team bestaat uit gedreven mensen met een passie voor – je raadt het al – online marketing. In tien jaar tijd hebben we een divers klantenportfolio opgebouwd, waaronder toffe reisorganisaties, retailers en mooie bedrijven binnen de home en living branche. We houden van korte lijntjes, zowel tussen collega’s als onze klanten. Tot slot delen we graag kennis, misschien binnenkort ook wel met jou (en jij met ons)?

OP KANTOOR:

Je zet je 8 tot 12 uur per week in voor één van onze snelst groeiende dienstverleningen: social media marketing. Hierbij tuig je campagnes op voor onze klanten via social kanalen, zoals Facebook, Instagram, LinkedIn en Pinterest. Ervaring met Facebook Business Manager, LinkedIn Campagnebeheer en/of Pinterest Advertiser zijn dan ook een dikke pré. Jij bent bovendien niet vies van het opstellen van een strategisch social media plan, beheert budgetten van onze klanten én hebt een heldere kijk op zowel contentcreatie als -verspreiding. Verder is het handig wanneer je op de hoogte bent van termen als conversiepixels, retargeting, IPM scores, CTR en CPC’s en ken je je weg binnen Google Analytics.

Een dag in vogelvlucht: Nadat je jouw kopje koffie/thee hebt gehaald en gesetteld en wel aan je bureau zit begint je werkdag. Ingekomen mails gecheckt en bijgewerkt? Dan is het tijd om je te storten op wat campagnes die sinds deze week live staan voor diverse klanten. Hoe presteren de verschillende doelgroepen? Lopen de CPC’s op of juist af? En wat doet de doelgroep vervolgens op de landingspagina van de campagne? Waar nodig optimaliseer je de campagnes. Waarschijnlijk moet je ook nog wat nieuwe campagnes optuigen en is het daaropvolgend alweer tijd om gezamenlijk aan de lunchtafel te schuiven. Na de lunch ga je aan de slag met een contentplanning. Voor een klant creëer jij namelijk een groot deel van de social media content, dus mag je je creativiteit en scherpe pen de vrije loop laten.

JIJ:

 • Volgt een HBO- of WO-studie in de richting van Communicatie, Marketing, Digitale Media of Business. Overtuig ons vooral van je kennis en kunde.
 • Hebt relevante ervaring met het opzetten van campagnes via Facebook Business Manager en LinkedIn Campagnebeer. Ervaring met het recent uitgerolde Pinterest Advertising is overigens ook iets waar je punten mee scoort.
 • Denkt en werkt op hbo- of wo-niveau.
 • Kunt spelen met taal en weet welke tone-of-voice je moet toepassen in teksten van diverse opdrachtgevers.
 • Beschikt over een pro-actieve houding in de vorm van meedenken, aanpakken en outside of the box denken.
 • Bent in deze functie heel veel met data bezig, dus een analytisch vermogen komt goed van pas.
 • Bent een prettige sparringpartner en contactpersoon voor onze klanten.
 • Beheerst onze moedertaal uitstekend in zowel woord als geschrift.
 • Bent een teamplayer, oftewel gezellige collega. Heel belangrijk.

DAARTEGENOVER STAAT:

 • Allereerst een passend salaris en vijfentwintig vakantiedagen (bij een 40-urige werkweek).
 • (in overleg) 8 tot 12 uur werkplezier op ons kantoor in Tilburg.
 • Twee handjes vol hele gezellige collega’s, we zitten tenslotte in Brabant.
 • Een ambitieus team van 4 mede-social-media-marketeers als je directe collega’s.
 • Goed verzorgde lunch en koffie/thee in overvloed.
 • Oja, op vrijdagen doen we een kleine VrijMiBo en zo nu en dan gaan we als team op sjanternèl.

 

NOG STEEDS ENTHOUSIAST?

Onze sollicitatieprocedure gaat als volgt: lekker ouderwets. Geen fancy assessments, maar gewoon een goed – en hopelijk gezellig – gesprek. Daaraan voorafgaand vragen we je wel om een kleine motivatie en je CV. Deze mag je sturen naar Wendy via wendy@findfactory.nl. Niet meer, niet minder. Wie weet, tot ziens op ons kantoor!

 

 

– Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.