WEBMIGRATIE

Je website migreren van een oude naar een nieuwe plek lijkt zo gepiept, want je hoeft alle inhoud alleen maar in een nieuw jasje te gieten, toch? Eigenlijk zit er – zoals je misschien al verwacht – veel meer achter. Vanuit SEO gezien is deze overgang een werkje dat volgens uiterste precisie uitgevoerd moet worden.

WAT IS WEBSITE MIGRATIE?

Website migratie is het overzetten of verplaatsen van een ‘oude’ website naar een nieuwe. Bijvoorbeeld wanneer je heel de structuur van jouw website gaat aanpassen of een hele nieuwe website hebt laten maken. Bij een website migratie worden specifieke URL’s met een 301-direct, een permanente verwijzing, doorverwezen naar een nieuwe URL.  

Het is van groot belang dat de waarde die de huidige pagina’s op de website hebben, behouden blijft. Doe je dit niet? Dan loop je het grote risico dat je de huidige resultaten in de zoekresultaten in zoekmachines verliest. Dat zou natuurlijk zonde zijn, vooral omdat het een tijd kan duren voordat je deze resultaten weer hebt opgebouwd.  

GOEDE VOORBEREIDING IS HET HALVE WERK

Voor een vliegende start brengen we daarom allereerst de resultaten van de huidige website in kaart. Denk aan het checken van de bestemmingspagina’s en het uitzoeken van de best scorende zoekwoorden in zoekmachines als Google, Bing en DuckDuckGo.

Een belangrijk doel van deze analyses is dat we zo min mogelijk organisch verkeer willen verliezen tijdens de livegang van jouw nieuwe website. Als we alle bevindingen op een rij hebben gezet, kijken we samen met jou naar de mogelijkheden, kansen én geven we advies over eventuele verbeteringen, zoals het aanpassen of toevoegen van bepaalde (missende) pagina’s.

Wil je een website migratie die soepel verloopt?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.