Training

Google ads & Microsoft ads


Online adverteren? Dan kom je al snel uit bij Google Ads en Microsoft Ads. Beide mogen dan ook niet ontbreken in een sterke marketingstrategie. Tijdens onze trainingen leer je hoe je deze advertentieplatformen optimaal benut met onder meer zoek-, banner- en videocampagnes.

51 beoordelingen een 5.0

Trainer

Sven van Grinsven

Praktische informatie

 • Op locatie
 • 1 dagdeel
 • Voorbereiding
 • Max. € 995,- p.p.

Microsoft Ads (voorheen Bing Ads) heeft een paar overeenkomsten met Google Ads. Het verschil zit ‘m in de adverteermogelijkheden. Deze zijn iets beperkter. Daardoor wordt Microsoft Ads soms onverhoopt gezien als minderwaardig. Toch doe je er goed aan om dit advertentieplatform niet uit te sluiten in je marketingstrategie. 

Online adverteren kun je leren

Reden één: de klikprijzen bij Microsoft liggen een stuk lager dan bij Google. Dat komt doordat de concurrentie in de meeste branches minder aanwezig is in Microsoft dan in Google. Maar – reden twee –  er is een complete doelgroep die zijn of haar zoektocht altijd en alleen start via Microsoft. Ze komen dus nooit in aanraking met advertenties van Google. 

Last but not least, reden drie: door de lage vertegenwoordiging van concurrentie op Microsoft ligt het doorklikratio (Click Through Rate, CTR) meestal een stuk hoger. Je begrijpt nu waarom aanwezigheid op beide kanalen de moeite waard is. 

 

Download de brochure

Passend bij jouw behoefte

 Blijf voor op je concurrentie met kennis over Google Ads en Microsoft Ads. En of je nu al eerdere ervaring hebt óf from scratch moet beginnen. Met een basic of advanced training kan iedereen op een passende manier nieuwe kennis opdoen. Heb je specifieke wensen of een uitdagend vraagstuk? Vraag dan een training op maat aan!

 

Download de brochure

Beginner?

kies voor een basic training

In een basic training leer je:

 • Wat Google Ads en Microsoft Ads voor advertentietools zijn.
 • Hoe de evolutie van Google Ads eruitziet.
 • Welke adverteermogelijkheden er zijn via o.a. Google, YouTube en Gmail;
 • Handige tips en tricks voor video’s en banners die geschikt zijn voor online advertising.

 

VANAF € 595,- PP

AL ENIGE ERVARING?

kies voor een ADVANCED TRAINING

In deze advanced training leer je:

 • Hoe je advertenties zo goed mogelijk laat aansluiten op een zoekopdracht.
 • Campagnes aanmaken in Google Ads en Microsoft Ads.
 • Op welke manier je campagnes kunt optimaliseren voor het beste resultaat.

 

VANAF € 895,- PP

DIEPER IN DE DATA DUIKEN

kies voor een TRAINING OP MAAT

Elke organisatie, persoon of kennisvraag is uniek. In onze Academy kun je daarom ook op maat gemaakte trainingen en trajecten volgen. De trainers richten zich dan specifiek op zaken die voor jou en je organisatie relevant zijn.

We werken met (beschikbare) data en kanalen van je organisatie, zodat je alle opgedane kennis direct kunt toepassen in de praktijk.

 

VANAF € 995,- PP

COMBINEER EN LEER MEER

Onze trainingen zijn goed met elkaar te combineren. Een training Google Ads & Microsoft Ads sluit goed aan op de volgende trainingen: