Google ads &
Microsoft ads

Online adverteren? Dan kom je al snel uit bij Google Ads en Microsoft Ads. Beide mogen dan ook niet ontbreken in een sterke marketingstrategie. Tijdens onze trainingen leer je hoe je deze advertentieplatformen optimaal benut met onder meer zoek-, banner- en videocampagnes.

Online adverteren
kun je leren

Microsoft Ads (voorheen Bing Ads) heeft een paar overeenkomsten met Google Ads. Het verschil zit ‘m in de adverteermogelijkheden. Deze zijn iets beperkter. Daardoor wordt Microsoft Ads soms onverhoopt gezien als minderwaardig. Toch doe je er goed aan om dit advertentieplatform niet uit te sluiten in je marketingstrategie. 

Reden één: de klikprijzen bij Microsoft liggen een stuk lager dan bij Google. Dat komt doordat de concurrentie in de meeste branches minder aanwezig is in Microsoft dan in Google. Maar – reden twee –  er is een complete doelgroep die zijn of haar zoektocht altijd en alleen start via Microsoft. Ze komen dus nooit in aanraking met advertenties van Google. 

Last but not least, reden drie: door de lage vertegenwoordiging van concurrentie op Microsoft ligt het doorklikratio (Click Through Rate, CTR) meestal een stuk hoger. Je begrijpt nu waarom aanwezigheid op beide kanalen de moeite waard is. 

Zin om te leren hoe je deze advertentieplatformen optimaal en zo relevant mogelijk inzet voor jouw doelgroep? Meld je dan direct aan voor één van onze trainingen. 

  • Basic training
  • Advanced training
  • Training op maat

Meer informatie nodig?

Een training op jouw niveau

 Blijf voor op je concurrentie met kennis over Google Ads en Microsoft Ads. En of je nu al eerdere ervaring hebt óf from scratch moet beginnen. Met een basic of advanced training kan iedereen op een passende manier nieuwe kennis opdoen. Heb je specifieke wensen of een uitdagend vraagstuk? Vraag dan een training op maat aan.

Beginner?

Kies voor EEN basic training

In deze basic training leer je:

  • Wat Google Ads en Microsoft Ads voor advertentietools zijn.
  • Hoe de evolutie van Google Ads eruitziet.
  • Welke adverteermogelijkheden er zijn via o.a. Google, YouTube en Gmail;
  • Handige tips en tricks voor video’s en banners die geschikt zijn voor online advertising.

 

LEES MEER

Praktisch programma

Vooraf krijg je een voorbereidingsopdracht, tijdens de training maak je opdrachten en naderhand ontvang je een naslagwerk.

Duur

De basic training Google Ads & Microsoft Ads duurt één dagdeel.

VOORKENNIS & BENODIGDHEDEN

Voorkennis is niet nodig voor deze training. De training wordt gevolgd via een eigen laptop.

INVESTERING

De investering van een basic training bedraagt €595,- excl. BTW.

 

Meld je aan voor deze training

Al enige ervaring?

kIES voor EEN advanced training

In deze advanced training leer je:

  • Hoe je advertenties zo goed mogelijk laat aansluiten op een zoekopdracht.
  • Campagnes aanmaken in Google Ads en Microsoft Ads.
  • Op welke manier je campagnes kunt optimaliseren voor het beste resultaat.

 

 

 

LEES MEER

Praktisch programma

Vooraf krijg je een voorbereidingsopdracht, tijdens de training maak je opdrachten en naderhand ontvang je een naslagwerk.

DUUR

De advanced training Google Ads & Microsoft Ads duurt één dagdeel.

VOORKENNIS & BENODIGDHEDEN

Voorkennis is vereist voor deze training. Bekijk voor de zekerheid de inhoud van de basic training. De training wordt gevolgd via een eigen laptop.

INVESTERING

De investering van een advanced training bedraagt €895,- excl. BTW.

 

Meld je aan voor deze training

 

 

Elke organisatie, persoon of kennisvraag is uniek. In onze Academy kun je daarom ook op maat gemaakte trainingen en trajecten volgen. De trainers richten zich dan specifiek op zaken die voor jou en je organisatie relevant zijn.

We werken bovendien met (beschikbare) data van je organisatie, zodat je alle opgedane kennis direct kunt toepassen in de praktijk. Kortom, een training die gegarandeerd toegevoegde waarde levert.

 

VRAAG EEN TRAINING OP MAAT AAN

Volg een training
op maat

Ook interesse in
deze trainingen?

Onze trainingen zijn goed met elkaar te combineren. Zeker als ze binnen hetzelfde vakgebied vallen. Zo kun je jezelf blijven ontwikkelen. Een training Google Ads & Microsoft Ads sluit perfect aan op:

WE SAY

“Door gebruik van eigen voorbeelden en zelf aan de slag te gaan in Google, werd het zélfs voor mij duidelijk.”

Arjan Kranenborg

Docent Economische vakken - De Rooi pannen