Blog

Adverteren via Instagram Stories

Het gebruik van Instagram zit al een aantal jaren in de lift. Voornamelijk mensen tot 39 jaar zijn goed vertegenwoordigd op het platform, zowel mannen als vrouwen. Van de 6 miljoen Nederlandse gebruikers, openen 2,7 miljoen gebruikers de app dagelijks. Een goed platform om mensen te bereiken dus. In augustus 2016 zijn Instagram Stories gelanceerd, en sindsdien heeft deze feature het hart van veel gebruikers gewonnen. Hoog tijd om eens iets dieper in de mogelijkheden voor bedrijven te duiken!

Facts and figures

Wereldwijd zijn er 1 miljard mensen die minimaal een keer per maand gebruik maken van Instagram, daarvan logt 63% dagelijks in. Instagram Stories zijn een populair onderdeel van het kanaal. 500 miljoen mensen gebruiken Instagram Stories dagelijks, dat is dus bijna 80% van alle dagelijkse gebruikers! Ook de cijfers voor bedrijfsprofielen komen positief uit de verf. 200 miljoen Instagram gebruikers bezoeken per dag minimaal één bedrijfsprofiel. Ook is een derde van de meest bekeken Stories afkomstig van bedrijven.

Maar wat is het?

In de basis zijn Instagram Stories korte staande foto’s of video’s die tijdelijk te bekijken zijn. Maximaal duurt een Story 15 seconden maar door er meerdere achter elkaar te plaatsen kan deze tijd worden verlengd. Nadat een story 24 uur te zien is geweest zal deze in principe niet meer te bekijken zijn, tenzij ervoor wordt gekozen om de story vast te zetten op het profiel. Er kunnen meerdere zogenoemde hoogtepunten worden getoond op een profiel waarin Stories kunnen worden gebundeld in verschillende onderwerpen.

Verschillende doelen

Instagram Stories kunnen worden ingezet voor verschillende doelen Omdat Instagram vaak gezien wordt als inspiratieplatform zijn Stories uitermate geschikt om te inspireren en informeren. Daarnaast biedt Instagram verschillende mogelijkheden om gebruikers te laten interacteren met de content. Wil je graag leren hoe je de interactie met jouw klanten verhoogt via Instagram? Onze social media marketeers zorgen ervoor dat jij na een training hier zelf mee aan de slag kan gaan.

Bedrijfsprofielen met meer dan 10.000 volgers kunnen een link toevoegen aan de Story waardoor er ook op conversies kan worden ingestoken. Naast het toevoegen van een link kan de doelgroep ook worden geprikkeld door mee te stemmen op polls, quizvragen te beantwoorden of te reageren op een specifieke vraag.

Organisch of betaald

Het is aan te raden om als bedrijf gebruik te maken van zowel organische als betaalde Stories. De organische Stories kunnen worden gezien als een onderdeel van de contentplanning waardoor volgers op verschillende manieren de band met het merk behouden.

Betaalde Stories kunnen worden ingezet met verschillende doelen. Dit kunnen specifieke conversiedoelstellingen zijn, maar ook het creëren van brand awareness of het aantrekken van meer volgers voor het bedrijfsprofiel.


Bij FindFactory ademen we social media en daarmee ook Instagram. Benieuwd naar wat Instagram en andere kanalen voor jouw bedrijf kunnen doen? Neem dan contact met ons op!

Updates in
je mailbox?

Stay tuned! Schrijf je in en ontvang een aantal keer per jaar de nieuwste updates, interessante blogs en artikelen in je inbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief