Blog

Instagram Threads in Europa

Wat is Threads?

Begin juli lanceerde Meta een nieuw platform: Instagram Threads. Nu het ook beschikbaar is in Europa, wordt het tijd om dit platform eens onder de loep te nemen. In dit blog lees je alles over Threads en waar de kansen liggen voor bedrijven.

Threads is het nieuwste platform van Meta en is gekoppeld aan Instagram. Het platform werd eerst gelanceerd in de Verenigde Staten, maar is sinds 15 december ook beschikbaar in Europa.

Threads legt de focus op tekst, en verschilt daarmee van Instagram waar beeld belangrijker is. Op Threads kunnen gebruikers in 500 woorden een kort berichtje posten over hun dag, een mening delen of reageren op een andere thread. Er kan ook een foto of filmpje worden toegevoegd. Naast het typen van threads, kun je ook voice-threads plaatsen. Dit zijn, zoals de naam al doet vermoeden, spraakberichten.

Een voordeel van Threads is dat je linkjes aan je threads kunt toevoegen, dit is op Instagram niet mogelijk. Daarom is Threads ook voor bedrijven erg interessant, verwijzingen naar de link in bio zijn namelijk niet meer nodig. Potentiële klanten hoeven dus minder handelingen uit te voeren om bij de webshop of andere gelinkte content te komen.

Threads versus X

Korte tekstuele berichtjes, dat hebben we eerder gezien. Het platform X heeft deze opzet al jaren, maar het is geen geheim dat het niet zo goed gaat met X. Het is daarom erg slim van Meta om een vergelijkbaar platform op te richten en dit te laten meeliften op het succes van Instagram.

Dat Threads zo nauw verbonden is met Instagram merk je meteen. Je kunt namelijk heel makkelijk een account aanmaken op basis van je bestaande Instagram account. Ook is er de optie om meteen iedereen op Threads te volgen die je ook op Instagram volgt.

Toch zijn er wel een paar verschillen met X. X werd vooral bekend omdat het een goede manier was om brekend nieuws te volgen. Het is niet de ambitie van Threads om een nieuwsplatform te worden, het is meer gericht op sociale interactie.

Daarnaast heb je binnenkort niet per se een account op Threads nodig om het platform te kunnen gebruiken, maar zal dit ook mogelijk worden met een account op bijvoorbeeld Mastodon. Dit heeft te maken met de Europese wetgeving.

Actief worden op Threads?

Wij denken graag met je mee. Neem contact op voor een oriënterend gesprek, dan kijken we samen wat wij voor je kunnen betekenen.

Updates in
je mailbox?

Stay tuned! Schrijf je in en ontvang een aantal keer per jaar de nieuwste updates, interessante blogs en artikelen in je inbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief