cases

Sligro Solutions

SEO-strategie boordevol slimme oplossingen

Ontdek hét recept achter de succesvolle en hechte samenwerking tussen FindFactory en Sligro Solutions. Ingrediënten zijn slimme oplossingen, een SEO-strategie op maat en betrokken teamleden.

Online vindbaarheid van Sligro Solutions vergroten

Sligro Food Group is een van de grootste horecagroothandels voor foodprofessionals in Nederland. Naast het ruime assortiment en volop inspiratie, helpt Sligro horeca ondernemers ook vooruit met het aanbieden van Solutions.

In korte tijd heeft Sligro tal van slimme oplossingen ontwikkeld. Van oplossingen voor meer rendement en personeel tot gastenbinding en duurzaamheid. Deze oplossingen zijn op te delen in zes behoeftedomeinen: rendement, bezorgomzet, efficiënte bedrijfsvoering, personeel, gasten en groen ondernemen.

Sligro heeft als doel professionals in food écht verder te brengen. Onze samenwerking is begonnen vanuit de behoefte om de online vind- en zichtbaarheid van Slim Ondernemen te vergroten. Om dit voor elkaar te kunnen krijgen, bleek zoekmachineoptimalisatie (SEO) door onze SEO-specialist Tom het ideale middel.

SEO-strategie om de concurrentie voor te blijven

Aan de hand van zoektermenonderzoek en een concurrentie- en SWOT-analyse brengen we kansen en concurrentie op het gebied van SEO in kaart. Het ontwikkelen van de vele oplossingen gaat ook gepaard met een toename van het aantal concurrenten. Voor de vraag ‘Hoe gaan we ons onderscheiden van de concurrentie?’ bedachten wij een passende strategie.

Het plan is simpel, hanteer per klantoplossing een eigen strategie, waarbij specifiek wordt ingezet op relevante zoektermen waarop iedere oplossing gevonden kan worden. Slim Ondernemen vraagt dus om stapsgewijze optimalisatie. Onze samenwerking betreft een langetermijnproces waarin met enige regelmaat verbeteringen worden doorgevoerd.

Een kijkje in de keuken bij Sligro Solutions

Onze SEO-expert Tom ervaart de nauwe samenwerking met Sligro als erg prettig en hij voelt zich een waardig onderdeel van het Solutions-team. Wekelijks houden beide partijen elkaar up-to-date met alle SEO-ontwikkelingen rondom de pagina’s van Slim Ondernemen. De laagdrempelige manier van samenwerken geeft ruimte om elkaar vragen te stellen en van elkaar te leren.

Ook komt Tom regelmatig over de vloer bij Sligro om te sparren met het Solutions-team. Dat biedt meteen een mooi kijkje in de keuken. Eén van de grootste voordelen van werken op locatie is het snel kunnen schakelen met ‘collega’s’ van het Solutions-team.

’Tom is een betrokken en fijn persoon. Hij geeft goede adviezen die echt op jouw vraag zijn afgestemd. Hij zal nooit dingen adviseren waarvan hij niet is overtuigd dat het voor jouw onderneming werkt.’

– Sophie Pereboom, Sligro Solutions Manager

Samen werken aan slimme oplossingen

Tom is altijd welkom op het kantoor van Sligro om te komen werken. Natuurlijk ontvangen we onze ‘collega’s’ van Sligro Solutions ook graag bij FindFactory. Zo is Solutions Manager Sophie bij ons over de vloer geweest voor de training SEO en Google Analytics.

De onderlinge betrokkenheid en leergierigheid werkt motiverend en zorgt voor een versterking van onze samenwerking met Sligro Solutions. We kunnen niet anders dan trots zijn op de successen tot nu toe. Op naar nog meer slimme oplossingen in de toekomst!

’Het team van FindFactory is gastvrij en fijn om bij aan te schuiven en te sparren over zaken. Ook voor een goede cappuccino is het een aanrader om naar Tilburg af te reizen (#iykyk).’

– Sophie Pereboom, Sligro Solutions Manager

Updates in
je mailbox?

Stay tuned! Schrijf je in en ontvang een aantal keer per jaar de nieuwste updates, interessante blogs en artikelen in je inbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief