PINTEREST

Als merk aanwezig zijn op Pinterest. Binnen de online marketing hoor je daar niet vaak iets over. Toch kan het voor veel merken een enorme toegevoegde waarde zijn om je op dit inspiratieplatform te bevinden. Want inspireren, dat is waar het allemaal om draait binnen Pinterest. En met 3,5 miljoen Nederlandse gebruikers, zitten er genoeg mogelijke klanten klaar om geïnspireerd te worden.

VIND JOUW PINTEREST-NICHE

Borden aanmaken, pinnen, prikken en, nouja, gewoon lekker scrollen: dát is waarvoor jouw doelgroep naar Pinterest komt. Op Pinterest zijn er een aantal branches die het ontzettend goed doen. Zo gaan gebruikers vaak op zoek naar inspiratie voor het inrichten van een huis. Als je actief bent binnen home & living is het eigenlijk een onmisbaar platform. Andere populaire onderwerpen zijn reizen, beauty, food en fashion.

VERWACHTINGSMANAGEMENT

Pinterest posts zijn een mooie toevoeging aan jouw branding campagne. Het grote voordeel van het plaatsen van een post (een zogeheten pin) is dat deze ontzettend lang vindbaar blijft. De aanwezigheid van jouw merk en producten kan dus door de tijd heen door ontzettend veel mensen zijn opgevallen.

Verwacht alleen geen torenhoge conversiepercentages als je organische content op Pinterest gaat plaatsen. Gebruikers zoeken op het platform naar inspiratie en komen meestal niet met een koopintentie. Wel kun je door middel van Pinterest advertising met mooie plaatjes en video’s geïnteresseerden naar jouw website lokken!

EEN WERELD AAN MOGELIJKHEDEN

Pinterest gebruikers zoeken voornamelijk op non-branded zoektermen, dus voor bedrijven en merken is het kanaal bij uitstek interessant in de oriënterende fase van de klant. Je kunt jouw ideale klant op dat moment bereiken met organische content, maar door advertising in te zetten kun je nog meer mensen bereiken. Het vergroten van je naamsbekendheid en het realiseren van klikken naar je website bij een onbekende doelgroep kunnen belangrijke doelen zijn.

Aan targeting mogelijkheden geen gebrek op Pinterest, want we vertonen je pins aan personen met specifieke interesses óf juist specifieke zoekopdrachten. Met behulp van een slimme Pinterest Tag meten we alle campagnes en het verkeer op je website door, wat een hoop interessante data oplevert.

Voorzie jouw doelgroep van visuele inspiratie op Pinterest.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.