TRAINING GOOGLE TAG MANAGER

Google Tag Manager draait simpel gezegd om het aanmaken en beheren van zogenoemde ‘tags’. Met andere woorden: stukjes code waarmee je gegevens kunt verzamelen over een specifieke website, zoals informatie over het gebruik ervan. Correct gebruik van deze tags draagt positief bij aan de prestaties van een website en andersom geldt hetzelfde.

 

 

BEHEER DE GEGEVENSMETING

Websites zijn complexer en veelomvattender dan ooit tevoren. Het kan dus behoorlijk omslachtig zijn om de analyse- en marketingtags voor je website te beheren. Denk aan het instellen van een Facebook pixel, LinkedIn tag of een Hotjar Script. In deze training Google Tag Manager leggen we onder meer uit hoe onjuiste of overbodige tags de gegevensmeting onverhoopt kunnen verstoren, wat als gevolg kan hebben dat de overvloed aan data niet meer te ordenen valt. Dat wil je absoluut vóór zijn.

Om het beheer van alle tags overzichtelijk te houden kun je deze samenbrengen op één plek: Google Tag Manager. Met deze tool kun je nieuwe tags aanmaken en bestaande tags bekijken, wijzigen of verwijderen. Dat klinkt in feite als een behapbare taak, maar heeft toch wat haken en ogen. Wist je dat één verkeerde tag al je codes kan beïnvloeden?

Deze klus vergt dus enige kennis van zaken. Ook is het goed om te weten dat deze tool eigenlijk niks voorstelt zonder gebruik (en begrip) van Google Analytics. Hiermee krijg je inzicht in de data en prestaties van de ingestelde tags. Wil jij het beheer van je tags in eigen hand nemen? Meld je dan hieronder aan voor één van onze Google Tag Manager trainingen.

BLIJVEN ONTWIKKELEN

Onze trainingen zijn goed met elkaar te combineren. Een training Google Tag Manager sluit goed aan op de volgende trainingen:

 

 

WORDPRESS
(coming soon)

Passend bij jouw behoefte

Vanwege de steeds complexere websites is het nuttig om meer te weten over de voordelen van de tool Google Tag Manager. Om ervoor te zorgen dat de training aansluit bij wat jij wil leren, bieden we van elke training zowel een basic training als een advanced training aan. Heb je specifieke wensen? Vraag dan een training op maat aan!

 

BASIC TRAINING

In deze basic training leer je:

  • wat Google Tag Manager is;
  • wat de mogelijkheden van Google Tag Manager zijn;
  • het belang van nauwkeurigheid in de tool.
Aanmelden

Praktisch programma

Vooraf krijg je een voorbereidingsopdracht, tijdens de training maak je opdrachten en naderhand krijg je een naslagwerk.

Voorkennis & benodigdheden

Voorkennis is niet nodig voor deze training. De training wordt gevolgd via een eigen laptop.

Duur

De basic training Google Tag Manager duurt een dagdeel.

Investering

De investering van een basic training is vanaf €595,- excl. BTW.

ADVANCED TRAINING

In deze advanced training leer je:

  • het aanmaken van tags;
  • het beheren van tags;
  • hoe je met tags gegevens kunt verzamelen;
  • hoe je de koppeling met Google Analytics kunt maken.
Aanmelden

Praktisch programma

Vooraf krijg je een voorbereidingsopdracht, tijdens de training maak je opdrachten en naderhand krijg je een naslagwerk.

Voorkennis & benodigdheden

Voorkennis is nodig voor deze training. Bekijk voor de zekerheid de inhoud van de basic training. De training wordt gevolgd via een eigen laptop.

Duur

De advanced training Google Tag Manager duurt een dagdeel.

Investering

De investering van een advanced training is vanaf €895,- excl. BTW.

TRAINING OP MAAT

Elke organisatie is uniek. Het is daarom ook mogelijk om een training op maat te volgen. Hierbij richten onze trainers zich op de aspecten van online marketing die voor jou en je organisatie belangrijk zijn. Er wordt gewerkt met data van je organisatie, wat voor herkenning en interpretatie zorgt. Hierdoor kun je na afloop alle opgedane kennis direct toepassen in je werkzaamheden. Kortom, een training die gegarandeerd van toegevoegde waarde is.

Heb je specifieke wensen of een uitdagend vraagstuk? Wij kijken graag mee naar een geschikte oplossing!

Lijkt dit je wat?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.