Content-
marketing

Performance / Contentmarketing

Toe aan een verbeterslag in je online communicatie? Wij creëren content waar je doelgroep – letterlijk – naar op zoek is.

Diensten of producten duidelijk omschrijven én vindbaar maken in zoekmachines. Een nieuwsbrief versturen met aantrekkelijke CTA’s om een conversie te realiseren. Door optimalisatie van bestaande content je websiteverkeer laten groeien. Zomaar wat voorbeelden van contentmarketing waar wij raad mee weten.

WAT IS
CONTENT-
MARKETING?

Met contentmarketing kun je een relevante boodschap doelgericht verpakken en delen met je doelgroep. Zowel voor consumenten (B2C) als de zakelijke markt (B2B). Je speelt in op behoeften, vragen of problemen. Zaken waarvoor je doelgroep online op zoek gaat naar ‘antwoorden’.

Het antwoord vinden ze – idealiter – op jouw website, social media kanalen of andere online communicatie uitingen. Oftewel, content. Daarom omvat contentmarketing op de eerste plaats vrijwel alles wat je leest, ziet en zoekt.

VOORBEELDEN VAN SOORTEN CONTENT

  • Webpagina met inhoud geoptimaliseerd voor zoekmachines.
  • Informatief of inspirerend blog.
  • Tekst in een banner, post of story op social media.
  • FAQ pagina met relevante vragen en antwoorden.
  • Over ons pagina met een helder (merk)verhaal.

Vraag een content audit aan

ZORG DAT JOUW CONTENT ERTOE DOET 

Zoekmachines zijn gék op inhoud die gericht is op de gebruiker, dus kun je je wel voorstellen dat enige verdieping in je doelgroep essentieel is. Onthoud: hoe goed je tekst ook is opgesteld, als deze niet geoptimaliseerd is voor zoekmachines is de kans groot dat deze slecht vindbaar is. Zonde!

Het is fijn als je zelf tevreden bent over je content, maar wat dacht je van je doelgroep? Met een ‘customer journey’ brengen we in kaart hoe jouw (potentiële) klant van A naar B gaat. Dat kunnen verschillende start- en eindpunten zijn. Het komt erop neer dat je analyseert waar en wanneer iemand in contact komt met welk type content.

Dus, contentmarketing liever uitbesteden?

SEO EN CONTENT
ALS GESMEERD DUO

Verder inzoomen op content?

Check dan ook onze blogs over contentmarketing, zoekmachineoptimalisatie en andere online marketing diensten of trends.

We say

“Contentmarketing is als een eerste date. Als je alleen over jezelf praat, komt er geen tweede.”

Michelle Verstappen

Content marketeer