DOMEINAUTORITEIT

Praat het internet over je? Dan is dat op het gebied van SEO precíes wat je wil! Hoe meer externe websites jouw bedrijf benoemen, hoe krachtiger je in de ogen van zoekmachines bent. We spreken hier van domeinautoriteit en als deze hoog is, werkt dat op den duur door in de ranking. De belangrijkste factoren die de mate van populariteit bepalen zijn: het aantal links, de kwaliteit van deze links én de hoeveelheid unieke domeinnamen die linken naar een website. Ook de interne linkstructuur speelt een aanmerkelijke rol. Zo versterk je je positie wanneer bepaalde pagina’s binnen de website naar elkaar verwijzen op een logische manier.

CHECK JE DOMEINAUTORITEIT

Er zijn verschillende tools online beschikbaar om snel en gemakkelijk inzicht te krijgen in de domeinautoriteit van je website. Deze kun je gebruiken om te checken of optimalisaties zinvol zijn geweest, maar ook om te kijken naar de score van de concurrentie. Door inzicht te krijgen in scores van concurrenten is het eenvoudiger om doelen te stellen voor de eigen DA score.

Een score van 100 is voor de meeste bedrijven niet haalbaar, enkel websites als YouTube en Facebook komen in de buurt bij deze score. Schrik dus niet als de score van je website een stuk lager uitvalt. Maak vooral de vergelijking met je grootste concurrenten. Meer weten over tools die je kunt inzetten voor jouw domeinautoriteit? Check dan dit blog!

Nieuwsgierig? We vertellen je graag meer!

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.