DOMEINAUTORITEIT

Praat het internet over je? Dan is dat op het gebied van SEO precíes wat je wil! Hoe meer externe websites jouw bedrijf benoemen, hoe krachtiger je in de ogen van zoekmachines bent. We spreken hier van domeinautoriteit en als deze hoog is, werkt dat op den duur door in de ranking. De belangrijkste factoren die de mate van populariteit bepalen zijn: het aantal links, de kwaliteit van deze links én de hoeveelheid unieke domeinnamen die linken naar een website. Ook de interne linkstructuur speelt een aanmerkelijke rol. Zo versterk je je positie wanneer bepaalde pagina’s binnen de website naar elkaar verwijzen op een logische manier.

WAT IS DOMEINAUTORITEIT? 

Domeinautoriteit, ook wel Domain Authority of DA, staat voor de waarde van een domeinnaam. Deze waarde wordt aangegeven met een cijfer tussen 1 en 100. Hoe hoger het getal, hoe meer autoriteit het domein heeft. 

DE BELANGRIJKSTE FACTOREN 

De belangrijkste factoren die de mate van populariteit bepalen zijn: het aantal links, de kwaliteit van deze links én de hoeveelheid unieke domeinnamen die linken naar een website. Ook de interne linkstructuur speelt een grote rol. Wanneer bepaalde pagina’s binnen de website op een logische manier naar elkaar verwijzen versterkt dat je positie. 

DOMEINAUTORITEIT VERHOGEN

Domeinautoriteit ontstaat dus niet vanzelf. Je moet er wat voor doen om het op te bouwen en te verhogen. Naast het interne linkprofiel en linkbuilding is technische SEO ook een belangrijke factor. Hiermee wordt de focus onder andere gelegd op de laadsnelheid van je website, de sitemap en of de website responsief is. 

CHECK JE DOMEINAUTORITEIT

Er zijn online verschillende tools beschikbaar om snel en gemakkelijk inzicht te krijgen in de domeinautoriteit van je website. Deze kun je gebruiken om te checken of optimalisaties zinvol zijn geweest, maar ook om te kijken naar de score van de concurrentie. Door inzicht te krijgen in scores van concurrenten is het eenvoudiger om doelen te stellen voor de eigen DA score.

Een score van 100 is voor de meeste bedrijven niet haalbaar, enkel websites als YouTube en Facebook komen in de buurt bij deze score. Schrik dus niet als de score van je website een stuk lager uitvalt. Maak vooral de vergelijking met je grootste concurrenten. Meer weten over tools die je kunt inzetten voor jouw domeinautoriteit? Check dan dit blog!

Nieuwsgierig? We vertellen je graag meer!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.