Google
Analytics

Google Analytics is één van de meest bekende dataverwerkers binnen online marketing. Beheers je deze – gratis te gebruiken – datatool? Dan leer je websitebezoekers nét wat beter kennen en kun je nuttige inzichten direct toepassen. Hoe? Leggen we hieronder uit.

LEER JE WEBSITE
BEZOEKERS KENNEN

Tijdens onze Google Analytics trainingen leer je hoe je data van websiteverkeer kunt verzamelen, verwerken, selecteren en analyseren. Met de juiste kennis over verschillende instellingen, filters en segmenten kun je alle data namelijk gestructureerd inrichten en inzetten voor (marketing)doeleinden. Denk aan omzetverhoging, aanvragen van bezoekers, inzichten in de herkomst van traffic en het effectiever maken van de website.

Het mooie van deze online tool is dat je heel nauwkeurig kunt nagaan wat de kwaliteit van een bepaalde campagne, advertentiegroep of zoekwoord is. Maar ook in hoeverre deze kwaliteit zich verhoudt tot die van andere campagnes, organisch verkeer of verkeer vanuit andere platformen.

Met bevindingen uit Google Analytics kun je dus concreet en doelgericht te werk. Benieuwd wat je kunt leren van het verkeer naar en op jouw website? Meld je aan voor een training en ontdek het snel.

  • Basic training 
  • Advanced training 
  • Training op maat 

Meer informatie nodig?

Een training op jouw niveau

Of je nu al eerdere ervaring hebt met Google Analytics óf from scratch moet beginnen. Met een basic of advanced training kan iedereen op een passende manier nieuwe kennis opdoen. En heb je specifieke wensen of een uitdagend vraagstuk? Vraag dan een training op maat aan.

Beginner?

Kies voor een basic training

In deze basic training leer je:

  • Wat Google Analytics is.
  • Hoe je de online tool kunt gebruiken en welke mogelijkheden er zijn.
  • Op welke manier je de belangrijkste data verzamelt.
  • Welke instellingen en filters relevant zijn.

 

LEES MEER

Praktisch programma

Vooraf krijg je een voorbereidingsopdracht, tijdens de training maak je opdrachten en naderhand ontvang je een naslagwerk.

DUUR

De basic training Google Analytics duurt één dagdeel.

VOORKENNIS & BENODIGDHEDEN

Voorkennis is niet nodig voor deze training. De training wordt gevolgd via een eigen laptop.

INVESTERING

De investering van een basic training bedraagt €595,- excl. BTW.

 

Meld je aan voor deze training

Al enige ervaring?

Kies voor een advanced training

In deze advanced training leer je:

  • Gericht data verwerken, selecteren en analysereen.
  • Uitgebreid toepassen van filters, instellingen en segmenten.
  • Hoe je de tool kunt inzetten voor optimalisatie van je website.

 

LEES MEER

Praktisch programma

Vooraf krijg je een voorbereidingsopdracht, tijdens de training maak je opdrachten en naderhand ontvang je een naslagwerk.

DUUR

De advanced training Google Analytics duurt één dagdeel.

VOORKENNIS & BENODIGDHEDEN

Voorkennis is vereist voor deze training. Bekijk voor de zekerheid de inhoud van de basic training. De training wordt gevolgd via een eigen laptop.

INVESTERING

De investering van een advanced training bedraagt €895,- excl. BTW.

 

Meld je aan voor deze training

 

 

Elke organisatie, persoon of kennisvraag is uniek. In onze Academy kun je daarom ook op maat gemaakte trainingen en trajecten volgen. De trainers richten zich dan specifiek op zaken die voor jou en je organisatie relevant zijn.

We werken bovendien met (beschikbare) data van je organisatie, zodat je alle opgedane kennis direct kunt toepassen in de praktijk. Kortom, een training die gegarandeerd toegevoegde waarde levert.

 

VRAAG EEN TRAINING OP MAAT AAN

VOLG EEN TRAINING
OP MAAT

Combineer en
leer meer

Onze trainingen zijn goed met elkaar te combineren. Zeker als ze binnen hetzelfde vakgebied vallen. Zo kun je jezelf blijven ontwikkelen. Een training Google Analytics sluit perfect aan op:

WE SAY

“Er wordt gekeken naar vragen van de trainee en op je eigen tempo door Google Analytics gegaan. Superduidelijke uitleg. Je merkt dat de trainer er echt verstand van heeft.”

Vivian Venmans

Online Marketeer - Zonnelux