TRAINING GOOGLE ANALYTICS

Google Analytics is één van de meest bekende (en gratis) dataverwerkers binnen online marketing. Beheers je deze datatool? Dan leer je je websitebezoekers nét wat beter kennen. Met de juiste instellingen, filters en segmenten kun je alle data dusdanig inrichten en inzetten voor de optimalisatie van jouw website. Denk aan een verhoging in omzet of aanvragen van dezelfde bezoekers, inzicht in de herkomst van traffic en uiteraard het effectiever inrichten van de website an sich.

 

 

 

WEBSITEVERKEER OPTIMAAL DOORSPITTEN

In deze training leer je hoe je met Google Analytics websiteverkeer kunt verzamelen, verwerken, selecteren en analyseren. Met de juiste kennis over verschillende instellingen, filters en segmenten kun je alle binnengekomen data dusdanig inrichten en inzetten voor diverse (marketing)doeleinden.

Het mooie van Google Analytics is dat je heel nauwkeurig kunt nagaan wat de kwaliteit van een bepaalde campagne, advertentiegroep of zoekwoord is. Vervolgens kun je met deze informatie ook achterhalen in hoeverre deze kwaliteit zich verhoudt tot die van andere campagnes, organisch verkeer of ten opzichte van verschillende bronnen. Met bronnen doelen we op de verschillende platformen waaruit er verkeer binnenkomt.

Je kunt je voorstellen dat je met deze bevindingen zeer concreet en doelgericht te werk kunt. Ben je benieuwd hoe het verkeer op jouw platformen zich voortbeweegt en hoe je hierop kunt inspelen? Meld je dan hier aan voor de training Google Analytics.

BLIJVEN ONTWIKKELEN

Onze trainingen zijn goed met elkaar te combineren. Een training Google Analytics sluit goed aan op de volgende trainingen:

 

 

WORDPRESS
(coming soon)

Passend bij jouw behoefte

Misschien heb je al eerdere ervaringen met Google Analytics, of misschien moet je juist helemaal from scratch beginnen. Om ervoor te zorgen dat de training aansluit bij wat jij wil leren bieden we van elke training zowel een basic training als een advanced training aan. Heb je specifieke wensen? Vraag dan een training op maat aan!

BASIC TRAINING

In deze basic training leer je:

  • wat Google Analytics is;
  • wat de mogelijkheden van Google Analytics zijn;
  • hoe je de belangrijkste data verzamelt;
  • wat de belangrijkste filters en instellingen zijn.
Aanmelden

Praktisch programma

Vooraf krijg je een voorbereidingsopdracht, tijdens de training maak je opdrachten en naderhand krijg je een naslagwerk.

Voorkennis & benodigdheden

Voorkennis is niet nodig voor deze training. De training wordt gevolgd via een eigen laptop.

Duur

De basic training Google Analytics duurt een dagdeel.

Investering

De investering van een basic training is vanaf €595,- excl. BTW.

ADVANCED TRAINING

In deze advanced training leer je:

  • data verwerken, selecteren en analyseren;
  • over de verschillende instellingen, filters en segmenten;
  • hoe je de tool kunt gebruiken voor de optimalisatie van je website.
Aanmelden

Praktisch programma

Vooraf krijg je een voorbereidingsopdracht, tijdens de training maak je opdrachten en naderhand krijg je een naslagwerk.

Voorkennis & benodigdheden

Voorkennis is nodig voor deze training. Bekijk voor de zekerheid de inhoud van de basic training. De training wordt gevolgd via een eigen laptop.

Duur

De advanced training Google Analytics duurt een dagdeel.

Investering

De investering van een advanced training is vanaf €895,- excl. BTW.

TRAINING OP MAAT

Elke organisatie is uniek. Het is daarom ook mogelijk om een training op maat te volgen. Hierbij richten onze trainers zich op de aspecten van online marketing die voor jou en je organisatie belangrijk zijn. Er wordt gewerkt met data van je organisatie, wat voor herkenning en interpretatie zorgt. Hierdoor kun je na afloop alle opgedane kennis direct toepassen in je werkzaamheden. Kortom, een training die gegarandeerd van toegevoegde waarde is.

Heb je specifieke wensen of een uitdagend vraagstuk? Wij kijken graag mee naar een geschikte oplossing!

Lijkt dit je wat?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.